.

Desery na zimno

Galaretkowy serniczek na zimno.

IMG_3182.JPGIMG_3189.JPG

Składniki:

800 g jogurtu naturalnego (po 200 g do jednej galaretki), 5 galaretek o różnych smakach ( ja użyłam galaretki: malinowej, morelowej, agrestowej, porzeczkowej i pomarańczowej).

Sposób przygotowania:

Galaretki rozpuścić w 1 szklance wrzątku (każdą osobno) i pozostawić je do ostygnięcia. Chłodną galaretkę np. malinową wymieszać dokładnie z 200 g jogurtu naturalnego. Wlać masę jogurtową do foremki wyłożoną folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Poczekać aż zastygnie (ok 20 min.), następnie postępować tak samo z 3 galaretkami. Ostatnią galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzątku i wylać na wierzch (będzie to spód sernika). Smacznego!